A város

Bármerre is visz az utunk az országban, Eger nem kerülhet le a bakancslistánkról, hiszen a bor és a romantika városa, egyben a bor- turizmus kiemelkedő kozpontja. A városban a Minaret , a Vár , a Vármúzeum , a Dobó István szobor , A székesegyház , az Érsekkert mind, mind kötelező látnivaló az ide kiránduló számára. A történelmi belváros, a tekervényes utcáival hamar belopja magát bárki szívébe.

A borok

Eger az egykori Oszmán Birodalom északi határterületén fekszik, a kadarka mellett régi fehérbor-szőlőfajták termőhelye volt a Bükk- hegység déli lejtője. Riolittufa talajba vájt pincékben, Eger föld alatti labirintusai ban érnek ma is a híres egri borok. Az összenyitott pinceágakon keresztül a város a föld alatt gyakorlatilag teljesen átjárható. Az üregek egy része természetes eredetű, többségük viszont mesterségesen kialakított, faragásokkal díszített. A borvidék híres borai az Egri Bikavér , az Egri Csillag , az Egri Leányka a Debrői Hárslevelű , valamint a Verpeléti Olaszrizling is. A közeli Szépasszony-völgyben lehetőség van kóstolásra, és vásárlásra is.

A történelem

Eger Magyarország egyik legszebb õsi, mûemlékekben gazdag városa a Mátra és a Bükk hegység között folyó Eger patak völgyében a Bükk nyugati lábánál húzódó dombvidéken fekszik. Nevének pontos eredetét jelenleg sem tudjuk. Van olyan feltevés, hogy a hely elnevezését az Eger patak partjain valaha bõségesen növekedõ "egerfáról" (azaz égerfáról) nyerte. Eger leghíresebb története, a Gárdonyi Géza halhatatlan regényében, az Egri Csillagok ban elmesélt 1552-es várvédő diadal.

Cím

‘Egerház Vendégház

3300 Eger

Arany János utca 33

EMAIL

kapcsolat@egerhaz.hu

Telefon

+36 30 1515 164

Üdvözöljük! Az ’Egerház vendégház 2018 márciusa óta várja vendégeit, melyben az emeleti szinten 3 különbejáratú, saját fürdőszobával rendelkező szobát alakítottunk ki vendégeink részére. Helyileg Eger történelmi belvárosától, illetve a vár főbejáratától negyedórányi, a méltán híres Szépasszonyvölgyi borospincéktől 10 percnyi sétára, egy csendes utcában található. Eger város idegenforgalmi látványosságai: a Bazilika, a török-kori Minaret, a múzeumok, a belvárosi éttermek, és kávézók könnyűszerrel, pár perc sétával megközelíthetőek. A nyugalomra vágyóknak jószívvel ajánljuk a közeli Érsekkert-park nyújtotta kikapcsolódás lehetőségét. A park tőszomszédságában található Eger népszerű termálvizű strandja, mely a vendégháztól 10 percnyi sétával elérhető.
Eger, az időtlen dolgok szépsége

Különleges Ajánlat

Születésnapi* kedvezményünkkel

most 20%-al olcsóbban pihenhet

nálunk, és egy palack egri borral is

megajándékozzuk!

FOGLALJON MOST!

Különleges Ajánlat

Születésnapi* kedvezményünkkel

most 20%-al olcsóbban pihenhet

nálunk, és egy palack egri borral is

megajándékozzuk!

FOGLALJON MOST!